HTML

RND szemével a világ

A világ egy fogorvos szemével.

Friss topikok

Címkék

Ádám Veronika (1) AIDS (1) AIDS Világnap (1) Alfred Nobel (1) Angyal Miklós (1) Anima Musicae (1) apa-lét (1) apaság (1) aranyfog (1) Bach (4) Balázs János (5) baleset (1) Bartók (1) Batthyány Lajos Gimnázium (1) Beethoven (1) Bereményi Géza (1) betétdíj (1) Blaha Lujza tér (1) bor (1) bornyitó (1) Brasnyó Antal (1) Bruno Monsaingeon (1) busz (2) buszsofőr (2) Chopin (4) Confabula (7) COVID-19 (1) csak egy szippantás (1) Cserfő Jazzland (1) csillagászat (1) Cziffra (3) Dés László (1) Devecser (1) Diane Odell (1) Dr. Jakab Ferenc (1) DVI (1) dvihungary (1) dvitraining (1) ellenőr (1) emlékkoncert (1) endodoncia (1) filmklub (1) fogászat (2) fogorvos (6) Gerner András (1) Glenn Gould (4) Godowsky (2) Goldberg-variációk (3) grumpy cat (1) Gyurcsány Ferenc (1) Hableány (1) Hableány-katasztrófa (1) Hajnali Kosarasok (1) halloween (1) halottak napja (1) hangverseny (1) Helsinki (1) HIV (1) Horowitz (1) igazságügyi fogorvostan (1) improvizáció (1) International Jazz Day (1) ittas (1) Jan Boubli (1) járványos gyermekbénulás (4) Jelszó (1) Johann Sebastian Bach (1) Jude Law (1) Justin Bieber (1) kacat (1) Karácsony (2) katasztrófa (1) Kocsis Zoltán (1) köhögés (1) Koltai Róbert (1) könyv (1) koronavírus (4) Krasznai Tünde (2) Lajkó Félix (2) Last Message (1) Leeuwenhoek (1) Letenye Média (1) Liszt (2) mandala (1) Martin (1) mikroszkóp (1) Müpa (2) Nagykanizsa (3) Nagy utazás (1) Nemzetközi Jazznap (1) Neumann Béla (1) Neumann Pince (1) ne légy áldozat (1) Nobel-díj (1) október 23. (1) orvosi kémia (1) őszödi beszéd (1) Pálffy (1) panasz (2) Parlament (2) Philadelphia (1) Pierre (1) Planmeca (1) póker (1) polio (4) Presser Gábor (1) PTE ÁOK (1) Rachmanyinov (2) Radánovics-Nagy (20) Ránki Dezső (1) reszkessetek betörők (1) RNDentist (12) Rost Andrea (1) Sabin (4) Salk (4) Sanitaria Kft. (1) Schiff András (1) Sose halunk meg (1) Sri Lanka (1) Stropko (1) Sviatoslav Richter (3) szájápolás (1) szájterpesz (1) Szebenyi Mária (1) szinesztézia (1) Szkrjabin (1) szólásszabadság (1) Telekom reklám (1) tetoválás (1) Tiborcz Iván (1) tízparancsolat (1) Tom Hanks (1) toxikológia (1) Transzcenens etűdök (1) tudománytörténet (4) vakcina (3) Varnus Xavér (1) Villánykövesd (1) Vladimir de Pachmann (1) vörösiszap (1) Vukán György (4) Weiner László (1) X-Faktor (2) Zacher Gábor (1) Zala Volán (2) Zeneakadémia (4) Zimány Linda (1) ZongOpera (1) Zongoramesék (11) Címkefelhő

ELTELT A KARÁCSONY KRASZNAI TÜNDE NÉLKÜL

2013.12.29. 18:53 RNDentist

"Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azzal a sok hétfő reggellel?" /Parti Nagy Lajos/

 

Tíz napja a legutóbbi hazai X-Faktor televíziós tehetségkutató bronzérmes üdvöskéje, Krasznai Tünde kapcsán ragadtam magamhoz a klaviatúrát. Azóta viszont a nemzetközi helyzet tovább fokozódott, hiszen ajándékok mellett e színvonalas műsor szereplőinek produkciójával szeretett volna kedveskedni a Nemzeti Gyermekmentő Szolgálat közel 800 hátrányos helyzetű, nehézsorsú gyermeknek karácsonykor a Parlamentben. Ízlelgessük csak egy kicsit ezt a briliáns módon megformált forgatókönyvet és a történet szereplőit: X-Faktor, Krasznai Tünde, hátrányos helyzetű gyermekek, Karácsony, Parlament.

Krasznai Tünde3.jpg
Nem is váratott soká’ magára az utász: a Nemzeti Erkölcs Csősz Konklávé határozata szerint Krasznai Tünde nem kívánatos személy az Országházban, mivel – pornós múltja miatt – nem funkcionál megfelelő példaképként az ifjúság előtt, így nem léphet fel ott. (A Sors furcsa fonákja a sztoriban, hogy korábbi tevékenységekor használt „művésznevének” jelentése éppen Karácsony…) Ekkor aztán elszabadult a Pokol; s e kis ország az ünnepek előtt újra két részre szakadt… Nagyjaink már mind kinyilatkoztatták álláspontjukat nemzetünk e nagy kérdésével kapcsolatban – Kiszel Tündétől egészen Terry Blackig –, s értelemszerűen csakhamar politikai csatározásoknak is táptalajt adott ez a hacacáré. Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy többségben – de legalábbis erőfölényben – voltak azok, akik szerint nem szabadott Krasznai Tünde hangjával riogatni az ifjúságot; főleg nem karácsonykor; főleg nem egy olyan szentéjben, ahol a makulátlanul tisztalelkületű honatyáink nap mint nap véres verejtékükkel értünk fáradoznak.

Visszás és hamiskás érzés ez: talán bizony egyfajta érzékcsalódás, amely során a híresen jó fülünk mégis cserbenhagy minket…? Mert ez a lány tényleg egészen jól tud énekelni, és ha nem vigyázunk, még a végén tényleg viszi valamire a dalolásával.

Való igaz, a szóban forgó felvételeket még a legharcedzettebb PR-csapat is csak komoly erőfeszítések árán tudta volna a fiatalkori szexuálprevenció és felvilágosítás program újhullámos oktatófilmjeként feltüntetni – de hát régi igazsága korunknak, hogy ami egyszer is valahol felkerül a világhálóra, az digitális nyomot hagy, és végérvényesen beleég a mindenkori digitális univerzum egy rejtett szegmensébe. Krasznai Tünde – vélhetőleg – tisztában volt ezzel, s azt a hibát nem követte el, hogy ezen felvételek létét elhallgatta vagy tagadta volna. Ez rendben is van. Ettől függetlenül szerepelhetett a már említett TV-műsorban – immár énektudását megcsillogtatva –, méghozzá nem is rosszul. Az embereknek tehát elsősorban nyilván nem az fáj, hogy lehetőséget kapott a bizonyításra, hanem ráadásul még élt is vele! Itt ez a nagy „baj”! Nem a gyerekek. Ki beszél itt már a gyerekekről???

A bulvársajtóban áldásos tevékenységüket folytatók pedig nagyon jól tudják, hogy meddig kell ütni azt a bizonyos vasat, hiszen egy idő után ennek sem lesz már „hírértéke”. Fél év múlva senkit sem fog érdekelni, hogy egy hajdan a kamerák előtt minden testnyílását leleménnyel záró leányzó énekel-e a Parlamentben vagy sem. Lesz más, lesz új, lesz „érdekesebb”. Lesz újabb földcsuszamlás és áradás Kína valamelyik tartományában, elképzelhetetlenül sok áldozattal, és addigra a most még csak vemhes jegesmedve nőstény is meg fogja szülni bocsát a berlini állatkertben. Addig azonban érjük be ezzel!

Bennem „csak” egy kérdést vet fel ez az egész: van-e kis hazánkban olyan énekes előadói készséggel megáldott tehetség, aki leénekli az X-Faktor egész mezőnyét – zsűristül, mindenestül – és ha igen, az érdekel-e még egyáltalán valakit ebben az országban…?

Szólj hozzá!

Címkék: X-Faktor Karácsony Parlament Krasznai Tünde

A bejegyzés trackback címe:

https://rndentist.blog.hu/api/trackback/id/tr795716260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása